БГ EN

Родители и състезатели с кампания за финансова помощ на тримата плувци

11-03-2021 13:55 | Sportal.bg

 

Родители на състезатели по плуване подеха кампания за оказване на финансова подкрепа на уличените в употреба на допинг български национали Светлозар Николов, Здравко Баблаков и Благой Панайотов.

 

Както е известно, тримата дадоха положителни тестове за анаболния стероид станозолол и в момента тече процедура за установяване чия е вината препаратът да попадне в кръвта на техните организми. Кампанията бе подета от Ивайло Павлов и Борис Божилов, които направиха и първите дарения - общо 350 лева.

“В качеството си на родители и плувни сърцеведи взехме решение да подкрепим тримата набедени състезатели, както и техните семейства със скромни парични дарения, с което искаме да запалим плувната общност, която неведнъж е доказвала, че в трудни моменти се обединява и помага на закъсалите свои членове! Средствата от кампанията ще бъдат предоставени на младежите, които да си помогнат в трудните моменти, които им предстоят.

 

Считаме, че по този начин истината по този неприятен случай ще излезе наяве и сме сигурни, че състезателите и техните семейства ще намерят начин да използват помоща по най-добрия начин. Дали момчетата и техните родители ще водят дела в независимия български съд или ще си отворят вторите проби или просто ще търсят справедливост по друг начин, си е техен личен избор !

 

Едно е сигурно, нещата клонят към над 10 000 лв и всяка помощ в този труден момент би била от голяма полза за тримата.

 

Призоваваме при пълна прозрачност и публичност на дарените средства - родители, треньори, състезатели и клубове да помогнем на тези плувци, за да успеят да си изчистят опетненото име!”, написаха във Фейсбук Ивайло Павлов и Борис Божилов.

Начини за предоставяне на помощта:

 
1. Лично на тримата плувци или на техните родители по места.
2. Лично на Иво Павлов или Борис Божилов
3. На банкова сметка: Райфайзенбанк , BIC: RZBBBGSF , IBAN: BG91 RZBB 9155 4051 3629 02 - Борис Петров Божилов с обяснение - " за тримата плувци" !
4. По "Изипей" на името на Антоанета Атанасова Божилова- с обяснение - " за тримата плувци" !

П.П. Всеки нов превод ще бъде отразяван публично във фейсбук групата: Родители и ентусиасти за Плуване - РЕП.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: допинг, скандал
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини