БГ EN

Унгария, Испания, Русия и Гърция се класираха за Суперфинала на Световната лига за жени

Снимка: FINA.org
Снимка: FINA.org
29-03-2021 22:54 | Николай Смилев

 

Унгария, Испания, Русия и Гърция ще бъдат четирите европейски отбора, които ще играят в Суперфинала на Световната лига по водна топка за жени FINA 2020 (б.р. – запазено е официалното име на турнира от миналата година, отложено поради вируса).

 

След четиридневен турнир във Будапеща европейската квалификация излъчи участниците от континента във финалната надпревара.

 

Двубоите в унгарската столица на практика затвориха квалификационния цикъл започнал с мачове още през ноември 2019 г. и февруари 2020, но после прекъснат заради пандемията.

 

Така в Будапеща се играха 4 допълнителни квалификационни мача, до един много оспорвани.

 

От състезанието се оттеглиха отборите на Франция и Италия, които обявиха, че не са в състояние да пътуват за състезанието.

 

Затова в срeщите на тези два състава бяха присъдени служебни победи на техните съперници.

 

Резултати от допълнителната квалификация в Будапеща: Гърция – Холандия 16-15, Испания – Русия 17-9, Холандия – Испания 12-11, Русия – Холандия 15-10.

 

Но в крайна сметка отборът на Унгария, който изигра мачовете си с тези четири съперника още през 2019 и 2020 г.  и възползвайки се от служебните си победи срещу Италия и Франция, оглави класирането, което придоби следния окончателен вид:

  1. Унгария  16 т.
  2. Испания  14 т.
  3. Русия 9 т.
  4. Гърция 9 т.
  5. Холандия 8 т.
  6. Италия 7 т.
  7. Франция 0 т.

 

В Суперфинала освен европейските отбори – Унгария, Испания, Русия и Гърция, ще играят и 4 отбора - САЩ и Канада от Америка, Япония и Казахстан от Азия.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Световна лига, водна топка, Суперфинал
КоментариDelfina

Спринт
Други новини