БГ EN

Бриз и НСА партньори в проект за младите спортисти

20-04-2021 19:32 | Васо Чинаски

 

Плувен клуб Бриз (Бургас) и НСА „Васил Левски“ са партньори в инициативата „Приятели на спорта - приятели на природата“, която ще се проведе събота и неделя (24-25 април) в Несебър.


Събитието ще се състои във водната учебно-спортна база на Академията в морския град.


Покана е отправена към всички млади хора между 15 и 25-годишна възраст, занимаващи се със спорт.


В събитието активно се включва и спортното училище в Бургас.

От школото заявиха, че с радост се присъединяват към проекта, имайки предвид, че  голяма част от зрелостниците продължават образованието си в НСА.

Освен полезната работа по подготовка на учебно-спортната водна база за новия сезон, младежите ще се запознаят и с възможностите, които НСА предлага за тяхното бъдещо развитие.

Паралелно с това те ще контактуват пряко и с екипа на ПК Бриз, в който се подготвят състезатели, но се осигуряват и възможности на любители да плуват за здраве в басейна на бургаския Младежки културен център, който вече се стопанисва от плувния клуб.


Програмата

9:00 Потегляне към Водна учебна база на НСА “Несебър” – сборен пункт Спортна зала “Бойчо Брънзов”
10:00 Старт на почистването на базата
14:00 Почивка и обяд
15:30 Лекции – беседи от водещи преподаватели от НСА “Васил Левски”
19:00 Приключване на деня и връщане в Бургас

 


Проф. Николай Изов, ректор на НСА:

„Преди всичко искам да поздравя ПК Бриз за инициативата да бъдем партньори в един толкова важен проект, който ангажира младите хора и им дава възможност да направят нещо полезно както за спорта, така и за природата. Проектът „Приятели на спорта – приятели на природата“ допълва изцяло мисията на Национална спортна академия да подготвя кадри, отговорни към своето и на обществото ни бъдеще. Затова ние отваряме широко вратите на нашата Водна учебно-спортна база в Несебър за младите спортисти на Бургас и бъдещи наши студенти.

Освен полезната работа по подготовка на базата за новия сезон, чрез близкия им контакт с наши висококвалифицирани преподаватели те ще се запознаят и с възможностите, които Спортната академия предоставя за тяхното бъдещо развитие“.

За повече информация:  

 

Янчо Стойчев – 0884002981, yancho.stoychev@gmail.com

 

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: бриз, НСА, проект
КоментариDelfina

Спринт
Други новини