БГ EN

Яна Касова - първото перо в леката атлетика, стана майка навръх Великден

02-05-2021 15:41 | BGswim.com

 

Водещата журналистка в леката атлетика и верен приятел на BGswim.com Яна Касова стана майка навръх най-светлия християнски празник Великден. 

 

Главният редактор на сайта BGathletic.com роди син. В 3.31 часа тази нощ (2 май) тя даде живот на малкия Борис, който дойде с името си (бел. ред. – днес е Борисовден). 

 

Малкият е потомствен спортист, тъй като и баща му Светозар е бивш футболист.

 

Яна Касова е носителка на бронзов медал на 100 м с препятствия от европейския шампионат в Мюнхен 2002-а година.

 

Дядото на Борис – Васил Касов (баща на Яна) е рекордьор на България с щафетата 4х400 м.

 

Борис е и с перфектни мерки да наследи един от двамата си родители – 3.380 кг и 51 см.

 

Tой се роди в болница Надежда в София.  А че бебето е закърмено с атлетика, свидетелства и първата среща на родителите му, чиято любов пламва на празненството за 10-годишния рожден ден на атлетически клуб „Черно море 2005“ – Балчик, откъдето родом е Светозар.

 

Родителите на Борис изказват сърдечни благодарности на екипа, участвал в раждането –  д-р Колева, д-р Станева, д-р Димова, акушерката Даяна Георгиева, както и за грижите от последните девет месеца на д-р Павлина Арабаджикова.

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини