БГ EN

Интегриран старт на атлетически турнир Нови Звезди

22-05-2021 22:30 | BGswim.com

 

В Национална спортна академия „Васил Левски“ се проведе атлетически турнир „Нови звезди“.

43-то издание на международната надпревара включи в програмата си 100-метров интегриран старт, в който взеха участие 14 атлети с интелектуални затруднения.

Включването на интегрирани стартове в спортни събития с доказани традиции е изключителна важна подкрепа за хората с увреждания и тяхната пълноценна интеграция и примерът на организаторите на турнир Нови звезди се превърна в устойчива успешна практика през последните няколко години.

 

Състезателите бяха разделени в три серии, като се надпреварваха под надслова #SPORTolerance - инициатива на „Асоциация за развитие на българския спорт“, подкрепена от програма Еразъм+ на Европейския съюз.

 

Тя цели да допринесе за по-нататъшното развитие на човешкия капацитет в спорта чрез реализиране на набор от мобилности за спортни треньори, които ще включват както образователни модули, така и модули за обмен на добри практики в областта на използването на спорта за предотвратяване на радикализация и изграждане на толерантност и солидарност.

Проектът използва и ще доразвива в областта на толерантността и солидарността, неформалната образователна методология Обучение чрез спорт (ОЧС), която е илюстрация на използването на спорта като средство за учене и по този начин ще се предприемат стъпки за развиване на спорта извън самата спортна дейност.

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Асоциация за развитие на българския спорт, Програма Еразъм+
КоментариDelfina

Спринт
Други новини