БГ EN

Йосиф Миладинов: Винаги има върху какво да се работи

Снимки: Евгени Цеков, sportsgallery.eu
Снимки: Евгени Цеков, sportsgallery.eu
09-07-2021 22:51 | Василен Димитров

 
Преди да стане двукратен европейски шампион, Йосиф Миладинов говори за среброто си в Будапеща пред списание "Плуване & Водна топка". Казаното от пловдивчанина е валидно и сега.

- Как едно 17-годишно момче застава без страх от големите имена на Европа?

- Просто се концентрирам максимално върху всеки един старт. Фокусирам се върху моето си плуване.

- Какво ти казаха звездите Крищоф Милак и Джеймс Гай, с които стъпи на подиума?

- Просто се поздравихме. Не сме разговаряли. Имаме си взаимрен респект и уважение.

- Къде имаш резерви?

- Винаги има върху какво да се работи. Аз съм перфекционист. Трябва да тренирам още върху подводната част след обръщането.

 


- Личният ти треньор Стефан Георгиев каза, че ти се получава толкова лесно – и сега за среброто, за олимпийската квота, за медалите от европейското и световно за юноши, че сякаш не осъзнаваш какво постигаш. Не само за себе си, но и за българското плуване в исторически план. Така ли е?

- Осъзнах какво се случи. Европейското първенство беше прекрасно изживяване за мен, с много положителни емоции. Радвам се, че направих нещо хубаво за България. Състезателите и треньорите вдъхваме кураж и даваме пример на децата, които искат да се занимават със спорт.

- Преди това обаче ти предстои европейско първенство за юноши в Рим? След среброто при мъжете целта висока ли е или ще го минеш по-скоро като тренировка, предвид олимпийските игри?

- Очаквам да дам най-доброто от себе си и класирането само ще дойде. Естествено голямата цел си остават олимпийските игри в Токио. Надявам се да реализирам и да постигна това, за което съм тренирал цяла година. Извън европейците най-сериозните конкуренти ще са световният рекордьор Каелъб Дресъл, олимпийският шампион от Рио Джоузеф Скулинг, южноафриканецът Чад льо Кло. С националния отбор ще се представим стабилно, вярвам, че ще защитим достойно спортната чест на България.

- У нас реално тренираш без вътрешна конкуренция? Как успяваш?

- С пределна мотивация. Винаги гледам своето плуване. А спаринг винаги може да се направи с някой от кроулистите...

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: Йосиф Миладинов, европейско първенство, Рим
Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини