БГ EN

Достигат ли парите от бетинга в България до младите ни плувни надежди?

11-07-2021 16:50

За постигането на успехи в спорта е необходима огромна инвестиция на време, усилия и пари. Въпреки че другите две също са важни, у нас най-често се говори за третото, тъй като недостигът му е сериозен проблем за младите спортисти в редица дисциплини. Усеща се липсата на съвременни тренировъчни бази, възстановителни програми, подходящи за игра във всякакви условия екипи и висококвалифицирани треньори, които да споделят опит и умения.

 

В тази връзка, често се разгръща мащабна обществена дискусия, в която на преден план излиза спонсорството на хазартните компании към различни отбори. През последното десетилетие те се превърнаха в неизменна част от света на спорта. Не само защото дават възможности на запалянковците да правят своите прогнози и да печелят пари от това, но и защото подкрепят всеки спортен сектор. Неизменна част от този разговор са и специалните промоции, средствата от които са насочени към подобренение на условията за спортистите (пр.промоциите на Bwin). Това е практика, която работи в световен мащаб и именно затова е важно да се запитаме има ли тя почва у нас за плувните спортове и за младите хора, които отдават своята енергия на развитието си в дадена дисциплина?

Хазартните лидери в помощ на спорта

Безспорен е приносът на бетинг компаниите към спорта - както у нас, така и по целия свят. Видимо е тяхното въздействие върху всички отбори и/или играчи, с които се постигне споразумение за съвместна работа. А повечето стадиони и игрални полета са обсипани с реклами на различни платформи, както и самите играчи и техните екипи за игра. Въпреки че за някои хора това е натрапчив начин да се демонстрира определена компания, средствата, които хазартните компании отделят за спорт, са наистина огромни. Те добре знаят, че ако това, в което те влагат, върви добре, то бонуси и ползи има и за тях. Плувните спортове не са и не бива да са изключение от тази практика.

Плуването в България - мисията възможна!

Плуването в България безспорно е дисциплина, която се радва на зрителски интерес. Същото не може да се каже напълно за други водни спортове (пр. водна топка). Въпреки това обаче, всеки от тях си има своите почитатели и своите млади надежди, които влагат усилия в името на големите успехи. През последните години младите ни плувци определено успяха да грабнат редица титли и медали на различни състезания, което демонстрира потенциала им и ги постави под светлините на прожекторите. Това е и причината все по-усилено да се говори за нуждата от финансиране в тази дисциплина и създаването на адекватни условия за подготовка. Подобен тип информация не остава тайна и за хазартните компании и. сигурни сме, че предстои да видим подобни спонсорства в идните години.

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Коментари

7Dni Sport

Delfina

Спринт
Други новини