“Аурубис” отново генерален спомоществовател на Стойчев

12.05.2011г. | Автор: -
“Аурубис” отново генерален спомоществовател на Стойчев
 
“Аурубис” България АД – лидер в производството на мед в Европа остана за още една година генерален спомоществовател на плувеца Петър Стойчев, заяви самият той на нарочна пресконференция на 11 май. Основна цел на десеткратния носител на Световната купа в плувния маратон на ФИНА е участие на четвърта олимпиада в кариерата - в Лондон 2012 в дисциплината 10 км. Затова обаче той трябва да се класира сред първите 10 на световното в Китай през юли т.г. в Шанхай. Ако не успее има втора олимпийска квалификация догодина през юни – в Сетубал (Португалия).  

Стойчев подари на изпълнителния директор на “Арубис” България АД Никола Треан жълта фланелка и плувна шапка със същия цвят със своето име. Треан заяви, че са изключително щастливи от сътрудничеството си с нашия далечински плувец и затова са решили да подновят спомоществователския договор за още една година. Дружеството е с преобладаващо немски капитали, централа в Германия  и е собственик на Медодобивен завод в Пирдоп, закупен през 2008 г. В завода основан през периода 1955-58 г. с български държавни капитали работят около 800 човека, като неговото нормално функциониране е от голямо значение за поразения от масова безработица и неподправена бедност Златишко-пирдопски регион. Чуват се обаче и някои гласове, че от екологична гледна точка работата на завода в Пирдоп може още да бъде подобрена.
 
По начало търговските дружества (независимо български или от странство) не подпомагат по никакъв начин българските плувни спортове, което може да бъде изгодно както за тях, така и за родните сини спортове. Вероятно дружествата не виждат пряк интерес да се рекламират чрез плувните ни спортове, а последните, като правило, не умеят да предложат изгодна комерсиална опаковка на собствения си продукт. Единственият плувец, който го умее в Българско се казва Петър Стойчев и всички трябва да се учат от него, а не просто да му завиждат.