Брукнър Чейз – удивителният самоански плувец и посланик на океана

01.01.2012г. | Автор: -
Брукнър Чейз – удивителният самоански плувец и посланик на океана
 
Брукнър Чейз от Американска Самоа е удивителен любител на водните приключения и забележителен далечински плувец. Историята му е толкова невероятна, че е цяло чудо, че още не е филмирана от някоя компания от Холивуд. Роден е през 1966 г. Има толкова много лица, че човек може да се обърка само при изброяването им. Той е триатлонец, плувец, воден спасител, воден инструктор, далечински плувец, маратонец на свръхдълги дистанции, учен-изследовател, лектор, мотиватор, океанолог, президент на неправителствени организации, президент на плувен клуб, борец за чист океан и планета, треньор, медийна звезда, писател. Сигурно нещо сме пропуснали.
 
Участвал е в десетки плувни и сухоземни маратони по целия свят, както и в триатлонски състезания. Преди две години като на шега пресече 28-те мили на Монтарейския залив край Калифорния, а през 1998 година изтича като момче 100-те мили на Върмонтското предизвикателство. Той е пламенен защитник и на чистия океан и запазването на дивата (водната) стихия. Възхищава се на легендарния френски изследовател Жак-Ив Кусто. Самоназовава се посланик на океана.      
 
Брукнър Чейз – удивителният американски самоанец. Направо си е велик световен водняк! Ние, българските водняци, можем само да се учим от него.
 
Американска Самоа
 
Американска Самоа е микроскопична държавица, която се състои от 5 острова и 2 атола и се намира в Южния Тихи океан, в самото сърце на Полинезия. Площта й е само 197 кв. км. Тя е под юрисдикцията на САЩ, с ограничено местно самоуправление. Населението е около 60 000 човека, в огромната си част полинезийци. Има военноморска база на САЩ. Държавицата се слави като туристическа мечта, но броят на туристите съзнателно се ограничава до 50 000 годишно. Хора, които са посетили Американска Самоа твърдят, че са били „в рая на земята“.            
 
 
Изглед от прочутия плаж на Офу
 
Виж официалния сайт на Брукнър Чейз