Царот на Охридското езеро с 11-ти бисер в короната

14.08.2011г. | Автор: -
Царот на Охридското езеро с 11-ти бисер в короната
 
Петър Стойчев победи в днешното издание на 25-ия юбилеен плувен маратон във водите на Охридското езеро. С тази си победа българинът спечели и 11-та световна титла на ФИНА по плуване в открити води (с актив от 101 точки) – едно наистина изключително и невероятно постижение. Класическото трасе „Климе Савин” (от Св. Наум до Охрид) дълго 30 километра нашият измина за 5 часа и 35 минути. Очаквайте подробности. Честито, царю на маратонските плувания по света!
 
23:03 часа българско време
След феноменалният си успех царот на Биляниното езеро заявил на шега: „Знам кратките трасета по Охридското езеро”. Нашият вече сериозно добавил, че всичко е било перфектно и много се радва, че втори и трети са станали представителите на домакините от БЮРМ Томи Стефановски и Евгени поп Ацев. Така е цитиран от скопските медии, т.е. изобщо не е сигурно, че е казал точно това. Те ако напишат, че е ден, трябва да погледнеш дали слънцето е над главата ти. Все още не знаем как се е класирал вторият ни представител Цветан Йорданов
 
Първи български плувен сайт поздрави родопският исполин с изключителния успех – 11-та поредна световна титла по плуване на ФИНА в открити води. Този човек въпреки страхотния ажиотаж около него, дори сколаса да ни благодари. Още един път, честито, велики български плувецо!     
 
00:05 часа българско време
Както самият Цветан Йорданов ни написа по Фейсбук той е станал осми. Добро класиране! После връзката прекъсна. Почти всичко в БЮРМ е несигурно и с лошо качество.              

 

08:30 часа българско време (15 август)

Цветан Йорданов направи следното изявление за ПБПС:

"Доволен съм от своето класиране. Завърших на 8-мо място в изключително силна конкуренция. Амбициите ми за следващия сезон са да взема участия във всички стартове от сериите за Световна купа на Гран При. Това ще стане благодарение на моите спонсори от Samsung, който бяха така добри да застанат зад мен. Силно се надявам да имам тяхната подкрепа и за напред. Искам да изкажа своите наи-искренни поздравления на моят съотборник и приятел Петър Стойчев за десетата поредна победа в маратона и единадесетата поредна Световна титла! Благодарности разбира се и на моят треньор Красимир Туманов."