75-годишният Милков ще плува за нов рекорд

31.08.2019г. | Автор: -
75-годишният Милков ще плува за нов рекорд

 

75-годишният Ангел Емилов Милков ще направи опит тази неделя да подобри личния си рекорд и да постави рекорд на Гинес, като преплува разстояние над 10 км в открит басейн.

Начинанието ще бъде в съответствие с правилата на ФИНА (Световната плувна федерация) и на ЛЕН (Европейската плувна лига).

Ангел Емилов е роден и живее в Силистра. Плува от 12-годишен. Два пъти като войник в спортна рота участва в маратона "Варна-Златни пясъци".

Взема специалността треньор по плуване след завършване на Националната спортна академия. Участва в първите преплувания на река Дунав, неколкократно плува 5-километровия маратон "Галата-Варна", включително и в настоящата 2019 г.Вили Цеков (вляво) и Веселин Суров поздраавяват рекордьора Ангел Емилов

Бил е учител по физическо възпитание, а през периода 2002-2006 година е треньор на Националната плувна асоциация на Оман. Извежда националния отбор от 23-то на второ място в първенствата на Арабската лига. В момента работи като фитнес инструктор.

Баща е на четири деца и трима внуци. Ангел Милков е най-възрастният член на Национален спортен клуб Олимп, чийто председател е неговият син Емил Милков.

Стартът на опита за рекорд ще бъде даден в 7 часа сутринта на открития басейн в Силистра към хотел Дръстър.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.