Петър Стойчев стана първият българин в Техническия комитет по плуване на ФИНА, Таня Богомилова отново в Комитета по плуване в открити води

 

Петър Стойчев стана първият българин, избран в Техническия комитет по плуване на ФИНА. Това стана на заседание на Бюрото на Международната федерация по плувни спортове в Будапеща, на което бяха утвърдени новите състави на комитетите по отделните спортове, както и на Комитета за ветерани.

Комитетът по плуване бе оглавен от британеца Крейг Хънтър, а сред 12-те му пълноправни членове е Петър Стойчев. Отделно има и комитет по състезанията, който включва 10 души.

Начело на плуването в открити води е Сид Касиди (САЩ), а сред шестимата членове на комитета по състезанията втори мандат получи Таня Богомилова.

Така Петър Стойчев вече е първият българин с толкова висок пост във ФИНА – той е сред 13-те специалисти от цял свят, които ще решават най-важните въпроси в плуването.

„Няма да скрия, че съм изненадан и горд от това наистина голямо признание – заяви Стойчев за Bgswim.com – Разбира се, че ще направя всичко по силите си за доброто бъдеще на любимия спорт.“

Председатели на другите комитети: водна топка – Тамаш Молнар (Унгария), скокове във вода – Башар Ал Сафар (Кувейт), височинни скокове – Орландо Дуке (Колумбия), артистично плуване – Лиза Скот (Канада), ветерани – Надин Дей (САЩ).

 

Новите комитети на ФИНА – ТУК

Вашият коментар