91-годишният Танчо Тенев и още 200 ветерани плуват в Бургас

09.11.2019г. | Автор: -
91-годишният Танчо Тенев и още 200 ветерани плуват в Бургас

 

Рекордните 217 плувци от 17 клуба от цялата страна ще спорят за купите и медалите в петото издание на "Мастърс Бургас 2019" за ветерани този уикенд.

Турнирът, организиран от клуб Черноморец и с подкрепата на Община Бургас, за първи път ще се проведе на спортното бижу - плувен комплекс "Парк Арена ОЗК" на 9 и 10 ноември (събота и неделя).

Официалното откриване е в събота от 15.00 часа, след което започват стартовете. В неделя турнирът продължава от 10.00 часа.


Домакините от Черноморец ще се представят с 37 плувци. За първа година ще се включи и новосъздаденият Клуб по водни спортове "Бургас Мастърс", който ще участва с четирима състезатели.


Плувците ветерани са разпределени в 14 групи. Първата е от 25 до 29 години, а последната е за над 90 години.


Зрителите в "Парк Арена ОЗК" ще могат да се насладят на плувните умения на световния шампион за ветерани от Южна Корея през август Танчо Тенев.

91-годишният бургазлия е потвърдил своето участие.


За първи път резултатите на плувците ще бъдат отчетени с електронно измерване.


Награждаването с купи и медали на състезателите в призовата тройка в отделните дисциплини и различните възрастови групи ще става веднага след техния финал.


По една статуетка организаторите ще раздадат на всички 17 отбора участници.


Предвидени са награди и за най-възрастните плувци при мъжете и жените.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.