Цанков световен вицешампион

17.08.2017г. | Автор: -
Цанков световен вицешампион

 

Българското плуване има световен вицешампион, след като Цанко Цанков откри сметката в Будапеща, където се провежда първенството на ветераните в „сините“ спортове.

 

 

30-годишният бургазлията се окичи със среброто на 200 м съчетано във възраст 30-34 г., финиширайки с време 2:10,63 мин.

 

На открития басейн „Алфред Хайош“, намиращ се на красивия остров Маргит насред Дунав, по-бърз само с 24 стотни бе италианецът Андреа Маниеро (2:10,47).

 

В Унгария Цанков плува за „Мастърс 2016“, но е състезател на столичния „Олимп“, тренирайки под ръководството на Красимир Захов, който е трикратен световен шампион от Монреал през 2014 г. – в бруста.

„Плуването ми се разви много добре и мина по план. Доволен съм от резултата и класирането си. Тъй като дисциплината се проведе на открития басейн, имах проблеми на гърба. Трудно се ориентирам да се движа в права линия. Плуващият до мен италианец Андреа Маниеро показа много висока класа в бруста и видях, че успя да ми вземе близо 2 метра преднина. Дадох всичко от себе си в кроула и успях значително да скъся дистанцията между нас. Мисля, че се получи много интересно и конкурентно плуване“,  коментира Цанков за BGswim.com.

 

 

Цанко Цанков (вляво) с Антъни Иванов като призьор от държавния шампионат

 

На 19 август Цанков ще плува 200 м бътерфлай, а състезанието ще е на „Дуна Арена“, а ден по-късно на 400 м св. стил.

 

Иначе стартовете от световното първенство за ветерани се въртят на четири басейна, а българската група от състезатели е внушителна.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.