Русенски плувни ветерани с 27 титли в Румъния

31.10.2019г. | Автор: -
Русенски плувни ветерани с 27 титли в Румъния

 

Плувците на Ирис Русе Ветерани спечелиха 27 златни медала в Решица, Западна Румъния.  

Състезанието бе на 50-метров басейн с отлично подготвена и вградена в съоръжението електронна уредба с табло за следене на резултати и подреждане по време на провежданите дисциплини.

Участваха около 100 състезатели от България, Сърбия, Унгария и Румъния.

Двудневната програма включваше спринтовите дисциплини в плуването за мъже и жени – 50 и 100 м от всички стилове, 200 м съчетано и 400 м свободен стил.

Рекапитулацията за плувците на Ирис Русе Ветерани:

Тодор Керчев-Паная (на 87 години), Николай Ханджиев (68), Веселин Василев (56) и Пламен Георгиев (47)– по четири, Велина Ханджиева (31), Златка Николова (68) и Стефка Виденова (57)- по два, Румен Мушанов (75) и Иван Грозданов (56) - по един.

За първи път в своята плувна кариера състезателят Красимир Динов (63) завоюва златен медал, и то два, в дисциплините 50 и 100 м бруст.

 

Интересно и динамично бе при щафетните плувания, в които с единствения си старт ветераните плувци от Русе спечелиха комплект златни медали - в състав Пламен Георгиев, Велина Ханджиева, Веселин Василев и Стефка Виденова (щафетата е микс микс - две жени и двама мъже 4х50 м съчетано плуване).

 

 

Отборно класиране не бе предвидено в регламента на първенството.

 

Организаторите от Решица уважиха участието на всички  плувци в турнира с много местни сувенири и информационни материали.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.