Антъни: Не трябва да те е страх от добрите! (видео)

05.02.2021г. | Автор: -
Антъни: Не трябва да те е страх от добрите! (видео)

 

„Постоянството и хъсът, целта и мотивацията разделят добрите от най-добрите спортисти“, това заяви плувният ас Антъни Иванов като гост в предаването „Ще се срещнем на върха!“ – една от новите инициативи на НСК Олимп (Сф).  

 

Финалистът на световни и европейски първенства разказва за различните етапи на състезателната си подготовка, за дисциплината и правилното разпределение на задачите.

 

https://www.youtube.com/watch?v=JhaUDmtxKgY

 

„ Ставам рано, около 5 часа, тренировка, закуска, разтягане, лекции, втора тренировка във фитнеса. За правилното разпределение и дозиране на натоварването се грижат специализирани треньори. Колкото по-близо до състезание съм, толкова по-леко става във фитнеса. Използвам повече упражнения със собствено тегло, не прекалявам с тежестите.“

 

Хранителният режим е важна част от подготовката на шампиона. „Не прекалявам със сладкото, рядко си позволявам вредни храни, предимно сам приготвям храната си,“ сподели Антъни Иванов.

 

Сред книжните заглавия, които мотивират Иванов и той горещо препоръчва са: биографиите на Рафаел Надал, Димитър Бербатов и сър Алекс Фъргюсън, както и филма за Христо

 

Стоичков и документалните серии за Майкъл Джордан.

"Уча по нещо от всички от отбора в басейна, конкуренцията е много важна!“ казва студентът във Вирджиния тех, трениращ с олимпийския шампион на 100 м бътерфлай Джоузеф Скулинг.

 

Въпреки разстоянието и напрегнатото ежедневие плувецът споделя: „Успявам да съчетая личните отношения с професионалното си израстване, срещам подкрепа и разбиране от любимия човек“.

 

 

„Визуализацията, плуване с тежести и специални чорапи“, това са част от методите, за които разказва Антъни.

 

„Тук в САЩ треньорите те подкрепят, радват се на успехите ти, има повече условия за подготовка и възстановяване.“

 

Иванов споделя как се справя с психическото напрежение и подготовката за големи състезания: „Не трябва да те е страх от другите добри плувци, а да вярваш в собствените си възможности!“

 

„Не се притеснявам – състезанието е мястото, на което виждаш работата, която си свършил, правиш го за себе си, уверен си!“

 

Плувецът е категоричен, че не съжалява за нищо пропуснато. Бил напуснал е лошата среда дърпаща го надолу, подкрепян от семейството, вслушал се в съветите им. 

 

„Успелите треньори дърпат състезателите със себе си. Едните седят на стола, а другите са прави, обръщат внимание на детайлите, дори са досадни“, смята Антъни Иванов.

 

На въпроса: „На какво се дължи успеха?“, изявеният плувец отговаря: „Колко искаш дадено нещо и колко си готов да жертваш, за да го получи? Трябва да  се научиш да обичаш болката от тренировъчния процес, за да можеш да се радваш на постигнатите резултати“.

 

Вижте първите два епизода „Ще се срещнем на върха“ ТУК

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.