Басейнът в Кърджали работи след 25 г.

31.12.2017г. | Автор: -
Басейнът в Кърджали работи след 25 г.


В навечерието на новата година закритият плувен басейн в Кърджали започна да функционира обновен и модернизиран за първи път от четвърт век.

Десетки деца се потопиха във водата по време на символичното отваряне на вратите на съоръжението, информира регионалният сайт 24rodopi.com.

„Това е новогодишен подарък за всички кърджалийци.25 години градът чакаше това съоръжение и то вече отвори врати”, заяви кметът Хасан Азис.


На 9 януари предстои държавна приемателна комисия да подпише Акт 16 за обекта. След това пък Общинският съвет ще приеме изменението на Наредбата за местните такси, с която ще бъдат определени таксите за ползване на басейна.

 

Въпреки тази процедура, кърджалийци ще могат да ползват комплекса, увери Хасан Азис. Той честити новата придобивка на жителите на града и пожела много радост и спортни успехи.

Комплексът разполага с два басейна, две сауни, джакузи и зали за различни видове спорт.

Най-малко месец и половина кърджалийци ще могат да ползват басейна безплатно поради факта, че Наредбата за новите такси няма да бъде готова и приета, допълва 24rodopi.com.

 

Виж видео ТУК

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.