Коко Братанов гони квота с рекорд и титла в САЩ

25.05.2021г. | Автор: Николай Кръстев
Коко Братанов гони квота с рекорд и титла в САЩ

 

Покрай европейското сребро на Йосиф Миладинов в Будапеща, четвъртото място на Антъни Иванов,  олимпийските квоти на Диана Петкова и Любомир Епитропов, незабелязано отвъд Атлантическия океан мина още едно хубаво събитие за българското плуване.


Калоян Братанов смъкна за трети път собствения си национален рекорд на 50 м св. стил на голям басейн в рамките на две седмици и спечели титлата на силния турнир Longhorn Elite Classic в Остин, щата Тексас.

 

Студентът в Селскостопанския университет на Тексас триумфира с 22,24 сек.

 

Разликата до олимпийския норматив „А“ на пръв поглед е изключително малка и достижима – 22,01 сек.  Но тук става въпрос за най-бързата дисциплина в плуването, а на всичкото отгоре това е най-плътната откъм разлики и участници на олимпийските игри.

 

Резултатът на Коко съответства на полуфинал и 15-о място на украинеца Андрий Говоров, който в Будапеща плува точно 22,24 сек.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fB2EEEDH2HE

 

Преди две седмици в Индианаполис на турнира от сериите TYR Братанов подобри националния си рекорд, плувайки в подборните серии за 22,47 сек.

 

Коригира върховото си постижение от 22,54 сек., записал го на 14 април 2019 г. в САЩ.

 

На финала на 15 май Братанов, който е състезател на варненския клуб Астери, направи втората си поправка, изстрелвайки се за 22,25 сек.

 

Иначе на турнира в Остин плуваха десетки световни плувни звезди, сред тях и американските асове Кейти Ледецки и Райън Мърфи.

 

Резултатите ТУК

Олимпийските нормативи ТУК

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.