Вижте пълен запис на треньорския семинар в София

13.11.2017г. | Автор: -
Вижте пълен запис на треньорския семинар в София

 

Над 40 треньори от цялата страна проявиха интерес към семинара за методиката при началното обучение по плуване, който се състоя в Спортната палата в София.

Организираха го столичните клубове Спринт и Олимп, с главни действащи лица председателите Красимир Захов и Емил Милков, със съдействието на БФПС.

Лектори бяха Жорж Станкович (Славия) и генералният мениджър на представителните отбори Кристиян Минковски.

 

Пълен запис на семинара, заснет от Георги Палазов, можете да видите долу

 

https://www.youtube.com/watch?v=tXZqmPrwe7g&feature=youtu.be

 

Жорж Станкович сподели личния си опит в началното обучение по плуване, акцентирайки върху подхода “бързай бавно”.

Даде примери с упражннения, които е използвал при подготовката на Екатерина Аврамова и Калоян Левтеров.

 

 

”За началното обучение най-важното е правилното научаване на техниката и търпението. Постигат се две цели - дългосрочен ефект за успешна състезателна кариера и резерв за качествени резултати. Не преминавам към разучаването на следващия стил, докато не бъде научен идеално предният”, подчерта Станкович. 


Кристиян Минковски говори по темата за плана за проекто-състезатели до 12 г. възраст - „Златна рибка“ и „Весел делфин“. 

Наблегна на ролята на родителите при формирането на състезателите.

 


Акцентира и по темата за разясняването на вредите от допинга при подрастващите - от морална и здравословна гледна точка.

С оглед на реалностите в България, даде любопитен пример за ползване на опита на Австралия, където 70 процента от обучаваните се тренират целенасочено за състезатели.
 

Семинара уважиха треньори от София, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив и Русе.

След срещата се състоя и работен обяд.

 

 

Организаторите от ПК Спринт (Сф) и Олимп са обнадеждени от интереса към семинара и проявената активност за дискусии. В готовност за следващи подобни  работни срещи и инициативи, които да се превърнат в регулярни събития. 

Намерението им е следващото мероприятие да се проведе под формата на открит урок, изнесен от водещ наш състезател, чийто треньор ще анализира показаното. 

 


 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.