Проф. Юлиан Карабиберов: За спортиста психическата умора е по-страшна от физическата (видео)

 

Плувните треньори на НСК Олимп влязоха в ролята на телевизионни водещи, създавайки студио, чийто звездни гости споделят опита си за младите състезатели.

 

В образователното студио „Ще се срещнем на върха“ ценни съвети дадоха Йордан Йовчев, Нешка Робева, Антъни Иванов. Ще го направят Станка Златева, Румяна и Свилен Нейкови.

 

В актуалното четвърто издание на предаването на НСК Олимп (Сф) професор Юлиан Карабиберов обяснява защо за спортиста психическата умора е по-страшна от физическата.

 

Преподавателят по лека атлетика и кондиционна подготовка към Национална спортна академия „Васил Левски“ подчертава, че храненето е от изключително значение за състезателите. Алармира, че работата с тежести трябва да започне чак след 13-14 години.

Карабиберов е категоричен, че мускулите около „ядрото“ (коремни, гръбни и кръстни) са най-често пренебрегваните от спортистите. А те са втори по значимост след сърцето, защото от там тръгва енергията.

https://www.youtube.com/watch?v=omWNhsfnXLA

 

Карабиберов бе кондиционен треньор на волейболните национали за олимпийските игри в Пекин 2008. Водил е кондиционната подготовка на редица шампиони от световен калибър като Матей Казийски, Мария Гроздева, Радослав Янков и Владимир Зографски, плувния рекордьор Цанко Цанков, националните отбори по волейбол и баскетбол.

 

Притежател е и на три патента за изобретения на спортни уреди.

 

„Направихме образователното предаване „Ще се срещнем на върха” не за да навлизаме в територията на журналистите, а да придаваме допълнителна стойност на работата ни, съдействайки на децата, възрастните и организациите да увеличават и развиват способностите си за изява, за да могат да постигнат важните цели, които са си поставили, живеейки един по-добър живот“, обяснява идеята на студиото Емил Милков – старши треньор и председател на НСК Олимп. –  Зрителите получават безценна информация от опита, знанията и съветите от най-успешните българи.“

 

 

„Разликата от работата на журналистите идва от конкретиката и по-тясната спецификацията на разговора, срещайки децата и всички заинтересовани с най-успешните ни личности в областта на спорта: състезатели, треньори, психолози, деятели. Разликата идва и от водещите, които са част от треньорския състав и ръководството на НСК Олимп. Това позволява наистина много тясна специфика и конкретика на темите, които се обсъждат“, допълва Милков.

 

Образователното предаването „Ще се срещнем на върха” се излъчва да пъти в месеца ( през една седмица) в сряда вечер от 20:00 ч.,  на живо в канала Фейсбук https://www.facebook.com/nskolimp и Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCy1yle5LNbo-BdfAgtKPtJQ/videos , където зрителите може да задават своите въпроси към нашите гости като коментари под Live видеото.

 

Минали предавания:

 

Еп. 1 „Ще се срещнем на върха” с Йордан Йовчев:

 

 

Еп. 2 „Ще се срещнем на върха” с Нешка Робева:

 

 

Еп. 3 „Ще се срещнем на върха” с Антъни Иванов:

 

 

 

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар