Старши треньорът на ПСК Черно море на семинар в Ирландия с плувни капацитети от цял свят

 

Главният треньор на отборния плувен първенец ПСК Черно море (Варна) – Никола Петров присъства на престижен семинар в столицата на Република Ирландия Дъблин.

Организатор на събитието бе местната федерация.

„Присъствах благодарение на ръководството на ПСК Черно море. На ссеминара участваха представители на Бразилия, Австралия, Великобритания, Естония, Италия, Португалия, Дания, Германия,  Словения, Румъния, както и от Близкия Изток. Най-известните лектори бяха лицето на Swim Ireland – Джон Руд, лекторът от Австралия Уейн Голдсмит и британски журналист, от който останах безкрайно впечатлен“, коментира Петров пред клубния сайт swimming.bg.

Изтъкна, че сред най-запомнящите се презентации е била и тази на треньора на световния рекордьор Андрий Говоров – Арилдон да Силва.

Увлекателни лекции направили и няколко местни специалисти, както и наставникът на Дънкан Скот от Шотландия.

„Всеки един от тях представи факти, които е научил през годините в треньорската работа, изложиха и своите лични виждания относно спецификите в професията. Дадоха ми много теми за размисъл. Семинарът бе изключително полезен и наситен с интересни презентации“, обобщи Петров.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар