Личната подводница на гмуркача

23.03.2019г. | Автор: -
Личната подводница на гмуркача


Мечтата на водолазите да прекарват колкото се може повече време под вода често среща трудности.

Реалността е, че може би половината от гмуркането се състои в разнасяне на оборудване и стигане до конкретното място, вместо изследването му.

С „личната подводница“ Ortega Submersible всичко това може да се промени.

Машината ще спуска гмуркачите до дълбоките води по-бързо от всякога, за да могат те да се наслаждават на подводния свят много по-пълноценно. 

 

Лична подводница

 

 

Лична подводница

 

„Най-бързата“ и „най-безопасна“ подводница, по думите на създателите й, ще потапя водолазите на дълбочина от 95 метра само за няколко секунди.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKBjwuI8rV4

И това далеч не е просто идейна концепция. Тествани са прототипи на подводницата, които се движат с до 11 възела под вода.


Ortega Submersible се разработва от холандска компания. Има два модела, които побират двама или трима водолази с допълнително място за товар.

Първоначалната идея е подводницата да се ползва от морски биолози, подводни археолози и специални сили. Но най-запалените гмуркачи също ще могат да я тестват.

 

Лична подводница

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата „Плуване & Водна топка“, за да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.