Любителите на подводната дейност отбелязват 20 г. с конференция във Варна

10.05.2019г. | Автор: -
Любителите на подводната дейност отбелязват 20 г. с конференция във Варна

 

Българската национална асоциация по подводна дейност (БНАПД) ще отбележи 20 години от създаването си с конференция във Варна тази събота (11 май).


Събитието, което ще се състои в Морско казино  - „Син салон” и е с начален час 12:30 ч., ще бъде отбелязано със задълбочени доклади на различни теми, свързани с морето, фотоизложба и пресконференция.

Ще има връчване на плакети на заслужили дейци на БНАПД от председателя на асоциацията. Илко Раев.

Вижте програмата ТУК


Част от докладите са на следните теми: „Водолазната дейност в България с използване на автономна екипировка и мястото на БНАПД в нея”, „Морското дело и водолазните научни проекти”, „Техническите водолазни спускания в БНАПД“, “„Водолазна спелеология и специално оборудване”, „Неизвестната Антарктида” и др.


Българската национална асоциация по подводна дейност е сдружение на български граждани, които желаят да работят за просперитета на подводното дело, за опазване на подводната среда и подводното историческо наследство.

„Още в началото на  2000 г. БНАПД е приета за член на Световната конфедерация по подводна дейност (CMAS), като е призната за единствената българска организация с право на глас, на която е разрешено да извършва учебна водолазна дейност по стандартите на CMAS и да издава от нейно име съответните водолазни сертификати с международна валидност”, припомни за BGswim.com полковник доцент д-р Никола Шопов – член на Управителния съвет на БНАПД.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.