Реалистичните татуировки респектират съперника на плувеца

27.04.2019г. | Автор: -
Реалистичните татуировки респектират съперника на плувеца

 

В елитното плуване понякога стотната от секунда разделя шампиона от подгласниците и този миниатюрен аванс се печели често още преди старта.

С психологическо преимущество.

То, както в дивата природа, може да бъде взето чрез външните белези, в случая с татуировки, подчертаващи страховитото поведение на плувеца.

И тъй като много състезатели използват тематични рисунки или племенни символни знаци от полинезийската или индианска митология, вече се търсят по дръзки и модерни форми на бодиарт – реалистични и 3D татуировки.


При тях изображенията са изключително „живи“ чрез използването на портрети, филмови герои, птици, насекоми, диви зверове.

Най-въздействащи, а понякога направо шокиращи са биомеханичните татуировки. Те се напасват по кожата, следвайки педантично анатомичните линии.

 

Характерното за този стил са елементите, наподобяващи роботи, киборги и извънземни технологии. Най-вече механични части, следващи чертите на тялото. Биоорганичните татуировки са подобни на биомеханичните, но те се отличават с органични елементи, вместо механични.


„Реалистичните и биомеханичните татуировки са характерни с дълбочината на рисунъка. Изискват повече концентрация, защото има много игра със светлината и обема, който татуировките трябва да придобият,“ обяснява Димо Вулев - шампион по плуване и водно спасяване.

Реалистичните татуировки се правят основно със светлосенки. Почти няма контури.

„Лично аз изграждам светлосянката, както при рисуването, започвам със светло и го затъмнявам постепенно. Смятам, че така кожата се наранява повече, но в същото време не боли толкова, както при по-дебелите и солидни контури. При биомеханиката има контури, който отделят отделните елементи, придавайки им дълбочина“, допълва Вулев.Един от най-важните моменти при реалистичните татуировки е да имате достатъчно добра снимка, но по-важното е да изберете татуист, който е специалист в този стил.


„Реалистичните татуировки отнемат време и изискват усилия и концентрация от татуиста – макар и по-скъпи в сравнение с останалите стилове, цената е оправдана“,завършват Вулев и колегата му Момчил Генов от Deathmag. Името на студиото е своеобразна игра на думи, препратка към култовия магазин „ДетМаг“, но и към смъртта (death e смърт – на англ. език).Чрез тази колаборация майсторите на татуировките се опитват да напипат в широкия спектър от теми за рисуване пресечната точка на между детското и края на земния път, обхващаш целия жизнен цикъл на човека.

Отбелязват за протокола, че показаните образци на реалистични и 3D татуировки не са от тяхното студио, а сред най-хубавите световни образци.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.