Водолаз сам почисти от гуми пристанище в Созопол

13.02.2020г. | Автор: -
Водолаз сам почисти от гуми пристанище в Созопол

 

Водолаз сам почисти от автомобилни гуми рибарското пристанище в Созопол.

Бившият военен водолаз Найден Недев е моторът в акцията под вода в Созопол в последната кампания "Да изчистим България заедно". Тогава заради акостирали риболовни кораби доброволците не успяват да стигнат до част от отпадъците, натрупани на дъното, предава bTV.

"От гледна точка на сигурността не исках да се врем под корабите в този район, защото е по-плитко и има опасност от засядане. И сега като ги няма тези кораби от известно време кроях план, така да се каже, да дойдем да се съберем, да направим почистване", казва Недев.


На призива му за почистване друг не се отзовава, но това не го разколебава.

"Вечерта след почистването се чувствах по-лек, по-свободен, по-горд със себе си, защото все пак и аз съм замърсител - карам кола. По някакъв начин замърсявам, ползвам разни перилни препарати, пак замърсявам и когато дам нещо такова от себе си, едно обикновено почистване, почвам да ставам с една точка по-добър", твърди водолазът.

 

Найден Недев е благодарен, че морето му е дало много и това е причината да му връща жеста.


Той кани съмишленици в почистване на морското дъно всяка първа неделя от месеца.


----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.