Водолази чистят Созопол

07.04.2014г. | Автор: -
Водолази чистят СозополМащабна акция за почистване на крайбрежните води и пристанището в Созопол стартира Българската федерация по подводни спортове, съобщи burgasinfo.com.  

Кметът на общината Панайот Рейзи и председателят на централа Атанас Катрафилов се договориха за съвместната кампания.

Тя е под наслов „Да изчистим България за един ден под водата”.
 
Подводната оборка на пристанището в Созопол ще се състои на 26 април, събота.

В нея ще се включат близо 50 водолази от федерацията, които ще почистят от отпадъци пристанището в Созопол.

В почистването на морското дъно и крайбрежните води ще се включат и рибарите от Рибарското дружество в града, които ще помагат с лодки за придвижването на водолазите и превозването на събраните отпадъци.

„Идеята е много добра и се надявам почистването на крайбрежните води да стане традиция, а сътрудничеството с Българската федерация по подводни спортове да продължи и в други направления“- заяви кметът Панайот Рейзи.

„Причината да изберем Созопол за старта на кампанията е дългогодишната традиция на общинското ръководство в лицето на кмета Рейзи да подпомага подводните спортове, като всяка година в Созопол се провежда кръг от републиканското първенство по подводни спортове за купата „Света Марина”, заяви председателят на федерацията Атанас Катрафилов.

Желаещите да се включат в пролетното почистване на този ден, могат да участват в акцията на плажа „Вромос”, плажа на юг от в. с. Дюни, плажа на град Черноморец и във всички населени места в общината.

Материалите за почистването са ръкавици и найлонови чували.

Те ще бъдат осигурени от община Созопол.