Парк Арена в Бургас събра 60 триатлонци на закрито

24.02.2020г. | Автор: -
Парк Арена в Бургас събра 60 триатлонци на закрито

 

Триатлонът на закрито (Indoor Triathlon) е сравнително нова версия на класическия триатлон.

 

Удобствата при него са, че участниците не изпитват дискомфорта да плуват в открити води (плува се в басейн) и не се налага да карат велосипед по пътищата (колоездят на велотренажор, на колодрум, спининг байк или велоергометър, а бягането е на уред-пътека).

 

Освен това, екипировката не е толкова скъпа, колкото в класическия траитлон, а и състезанието може да се провежда при всякакви атмосферни условия, тъй като просто не зависи от тях.

 

В събота 60 души от цялата страна мериха сили в първия у нас триатлон на закрито. Той се проведе в бургаския"Парк Арена" ОЗК - най-модерният олимпийски басейн в страната.

Състезанието се проведе в три дисциплини:

деца  до 14 години (150 метра плуване, 3 километра каране на колело и 1 километър бягане);

 

възрастни - Супер Спринт (450 м плуване, 10 км колело и 3 км бягане);

 

възрастни - Спринт (750 м плуване, 20 км колело и 5 км бягане).

Организаторите от клуб "Бегач" бяха заложили на максимална близост до оригиналния триатлон, затова засичаха общо време за изминаване на определени дистанции, като включваха и времето за преминаване от един към друг спорт (транзишън).

 

 

Победителите

 
При децата победиха Десислава Лазарова (14:55) и Красимир Георгиев (14:40). На първо място на късата дисциплина при жените се класира Елисавета Рачкова (1 час и 28 секунди), а при мъжете - Станислав Иванов (46 минути и 24 секунди).

 

На класическата спринт дисциплина победиха Веселина Ковачева (1:19:58) и Михаил Степанов (1:09:34).

Домакини на спортното събитие бяха Община Бургас и "Парк Арена" ОЗК.

 

 

Сред участниците бе плувният рекордьор и шампион Георги Палазов

Целта на организаторите е с едно такова състезание (и неговите сравнително къси дистанции) да дадат възможност на повече хора да опитат за първи път този комбиниран спорт, а, от друга страна, да дадат възможност на останалите състезатели за още един старт - в началото на годината, когато времето навън все още не е подходящо.

 

 

Резултатите ТУК

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.