В Италия спряха спорта до април

11.03.2020г. | Автор: -
В Италия спряха спорта до април

Премиерът на Италия Джузепе Конте потвърди решението за забрана на всички спортни събития в страната до 3 април.

Причината за това е епидемията от коронавирус в страната.
Болните на Апенините по официални данни вече са 7985 човека, което е увеличение с 1598 за един ден. Още 97 души са починали през последните 24 часа, като вече бройката им набъбна до 463 човека, а междувременно в интензивно отделение са други 733 души.

Ако включим и тези, които вече са излекувани, общият брой на заразените в Италия е 9172 души.

Тази вечер премиерът Конте организира спешна пресконференция, на която обяви, че “червената зона”, която досега беше в област Ломбардия, вече важи за цялата страна до 3 април.


“Няма време за губене. Числата ни показват, че има сериозно увеличение на заразените, на тези в интензивно отделение, както и на загиналите. Нашите навици трябва да се променят. Трябва да жертваме нещо за доброто на Италия. Затова ще наложим по-строги мерки. Ще подпиша нов декрет, който може да бъде обобщен с думите “Оставам си вкъщи”.

Вече няма “червени зони”, време е да предпазим цяла Италия. Трябва да избягваме пътуванията, освен ако не са доказано по работа, поради здравни причини или други неотложни ангажименти. Забраняват се и публичните събирания на хора. Ще наложим и по-строги мерки за спортните събития в страната. Серия “А” и всички спортни събития са спрени. Феновете трябва да приемат това. Няма причина тези състезания да продължават да се провеждат”, обяви Конте.


В последните дни имаше нарастващ натиск от Италианската футболна федерация, Асоциацията на играчите и Италианския олимпийски комитет за спиране на провеждането на мачове в Серия “А” и Серия “Б” до края на кризата, тъй като няма гаранции за сигурността на играчите и треньорските щабове.
Имаше притеснение, че може да се стигне до заразяване на приятели и възрастни близки, които са най-застрашени от вируса.

 

 

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.