Бащата на 5 деца Иван Гръблев впечатляващ на триатлона „Айрън Мен“

Иван Гръблев

Бащата на 5 деца Иван Гръблев показа впечатляващи качества, издръжливост и воля на 46 години, след като направи много силно състезание в едно от най-тежките спортни състезания – триатлона „Айрън Мен“ в турския курорт Анталия.

Многократният държавен шампион по плуване излезе първи от водата в битка с над 1200 състезатели.

„Много се гордея с плуването си, тъй като бях най-бърз от всички участници. Времето ми – 4:20,26 часа, е най-добро от всички българи в историята на половината дистанция“, сподели Гръблев.

Впечатляващо е, че собственикът на столичния хотел „Монтесито“, в който отсядат много гостуващи плувни отбори, е спечелил право на участие за световното първенство във Финландия догодина.

Гръблев се пуска се на триатлони от година и 7 месеца. Има три пълни дистанции – в Майорка (времето му от 9:52,03 ч. през 2021 г. е второто най-силно на българин в историята на голямата дистанция – 3,9 км плуване,180 км колоездене 42,2 км бягане), във Франкфурт, Барселона. Състезавал се и на 6 халфа.

Тази година бившият брусист е първи на най-тежкия триатлон у нас – „Лъвско сърце“, с над 800 участници. На ултра дистанцията, в конкуренцията на 239 състезатели, би с аванс от 15 мин.

„До 7-о място след мен бяха са само колоездачи, допълва Гръблев. – Още едно постижение, което ще ми остане за цял живот е спечелването плувния маратон от остров Св. Анастасия до Мостика в Бургас при мъжете.“

Иван Гръблев със съпругата си Деси, която менажира графика му