Елеонор и Вержини Чакърови вече са една от най-добрите тенис двойки на България

Вержини и Елеонор Чакърови

тенисЕлеонор и Вержини Чакърови играха добър тенис през последните три седмици на турнира 25k ITF в Созопол, България. Сестрите близначки успяха да победят настоящи играчи от топ 300 и показаха високо ниво на тенис. Близначките започнаха първияя турнир в Созопол с тежък жребий, като срещнаха поставените под номер едно в схемата Елена Малигина (WTA rank 253)  и Ирина Кхромачева (WTA rank 138). Сестрите показаха страхотна игра, но малко не им достигна и след почти двучасова оспорвана игра те отстъпиха в супер тайбрек с 6-1, 6-7 (6-10).

На вторият турнир от поредицата Санта Марина дуото се класира за четвъртфиналите, като отстраниха в първи кръг в много оспорван мач френската двойка Сара Цакаревич и Алис Раме. На четвъртфиналите близначките отново срещнаха първите поставени. Този път Кхромачева имаше още по високо ранкирана партньорка, а именно Дариа Астакхова (WTA rank 160). За съжаление, българската двойка отново отстъпи, но успя да заслужи 9 точки за световната ранглиста.

Във финалния и последен турнир нашата двойка успя да стигне до полуфиналите. За да се класират до това равнище Елеонор и Вержини изиграха няколко много силни мача. В първи кръг отстраниха поставените под №4 в схемата Сара Цакаревич и Андреа Присикариу с 6-2, 6-0. На четвъртфиналите близначките успяха да се измъкнат победата в изключително драматичен мач с редица обрати – българските тенисистки надделяха над Илона Гхиороаие (WTA rank 267) и Себастианна Скилипоти ( WTA rank 552)  с 3-6, 7-6 (11-9). На полуфиналите Чакърови се изправиха срещу първите поставени в схемата – Джиа Джинг Лу (WTA rank 216) и Кристина Дину (WTA rank 268), пред които отстъпиха с 3-6, 1-6.

С доброто си представяне на родна земя Елеонор и Вержини, които живеят и тренират в САЩ, достигнаха връх в досегашната си кариера, като вече са четвъртата най-добра двойка в България и първата изцяло българска двойка на подобна висока позиция в ранглистата на WTA в момента.