Испания срещу Гърция е женският финал във водната топка

водна топка жени

АНДРЕЙ ДЕМИРЕВ
Специално за BGSWIM от Сплит
Женските отбори на Испания и Гърция се класираха за финала на европейското първенство по водна топка в Сплит. Те победиха на полуфиналите с по 3 гола разлика съответно Нидерландия с 10-7 и Италия с 12-9.

Испанските започнаха уерено 2-0 и 5-2, но „лалетата“ изравниха през втората четвъртина – 5-5. От тук нататък доминираше тимът на Мики Ока. В него блестеше 17-годишната Елена Руис, авторка на 4 гола, две асистенции и няколко решаващи блокади в защита. По този начин Испания ще защитава титлата си от Будапеща 2020 срещу отбора на Гърция, надиграл по-леко от очакваното тима на Италия.

След мача центърът на Испания Майка Гарсия, окрила резултата с чудесно витло, сподели за ВG Swim: „Започнахме много концентрирано в защита. Нидерландия е отбор, който има чудесни шутьори и ако поведе в резултата е трудно удържим. След 5-2 те успяха да ни изравнят в края на втората четвъртина. Но показахме характер и до края вървяхме във възходяща линия. Удивена съм от играта на младата Елена Руис, която е един нешлифован диамант за нашия спорт.“
Снимка ЛЕН