национален отбор

С 10 плувци сме на световното, Миладинов пропуска 100 м бътерфлай

С десетина плувци ще бъде представена България на световното първенство на 25-метров басейн в Мелбърн (Австралия), което ще се състои от 13 до 18 декември. Мъжете са осмина, жените две, а съставът... Read more »
НСА

Грандиозен спектакъл и конгрес отбелязват 80 години Национална спортна академия

Грандиозен спектакъл в Зала 1 на НДК в столицата в събота и престижен научен конгрес ще отбележат 80-годишнината на Националната спортна академия. Поради големия интерес са предвидени две представления на спектакъла на 3 декември,... Read more »
Държавно първенство плуване

ПСК Черно море обра купите, 13 рекорда на държавното по плуване

ПСК Черно море (Варна) доминира на държавното лично-отборно първенство по плуване на 25-метров басейн в Бургас, след като спечели комплексното класиране, взе купите при жените, младшата, старшата възраст и оглави таблицата на... Read more »
Десислава Белова

Осем рекорда в третия ден на държавното по плуване

Осем рекорда паднаха в третия ден на държавното лично-отборно първенство по плуване на 25-метров басейн в Бургас. Три от тях са в кралската дисциплина на 100 м св. стил, а две поправки... Read more »
Даниел Нанков

Дениел Нанков, Теа Николова и Алекс Стойнов с рекорди на държавното (резултати)

Дениел Нанков потвърди статута си на най-бързия българин в малък басейн, след като подобри националния си рекорд на 50 м св. стил на държавното лично-отборно първенство в Бургас. Асът на ПСК Черно... Read more »
Виденов и Шумков

Виденов и Шумков в победна щафета за историята

Многократният шампион и рекордьор в бруста Лъчезар Шумков и неговият треньор Димитър Виденов плуваха като отбор в първата българска щафета в открити води на официално международно състезание. Направиха го през септември в... Read more »
Иван Гръблев

Бащата на 5 деца Иван Гръблев впечатляващ на триатлона „Айрън Мен“

Бащата на 5 деца Иван Гръблев показа впечатляващи качества, издръжливост и воля на 46 години, след като направи много силно състезание в едно от най-тежките спортни състезания – триатлона „Айрън Мен“ в... Read more »
Казино Цар

Най-важното за залозите за плуване

Почитател ли си на залозите и по-конкретно на залог в определен спорт? Ако отговорът ти е да, тогава не изпускай тази статия. Всеки един спорт си има своите тънкости и особености, но... Read more »
АРБС

АРБС взе участие в Start to talk – инициатива на Съвета на Европа

На 22 ноември 2022г., в Национална футболна база „Бояна“, България се проведе първа среща в рамките на инициативата на Съвета на Европа – Start to talk, по време на която бяха обсъдени... Read more »
АРБС

#SaveSPORTevent – част от първия международен форум за спортна сигурност

Координираният от Асоциация за развитие на българския спорт проект #SafeSPORTevent е официален партньор на Международен форум за спортна сигурност 2022 г. – първата глобална стъпка за изграждане на международно сътрудничество в областта... Read more »