Мицин плува съчетано на „Пирин-Благоевград“, стартират над 460 състезатели (ПРОГРАМА)

Петър Мицин

Осмият в света Петър Мицин ще е най-изявеният плувец в международния турнир „Пирин-Благоевград“, който ще се състои тази събота и неделя (4-5 март).

Надпреварата се организира за пети път от едноименния клуб със съдействието на БФПС и e на 50-метров басейн.

За турнира са заявени 462 плувци от 28 клуба.

Мицин (Вихрен, Сандански), който стана осми с щафетата 4 по 200 м св. стил на световното първенство на малък басейн в Мелбърн, ще стартира на 200 м кроул, чийто рекорд държи, 400 м кроул и 200 м съчетано.

С най-много участници е отборът домакин Пирин (Благоевград) – 70.

Традиционният турнир, който е третият от календара на БФПС, е за 6 възрасти. Най-долната е за родени 2013-2014, а най горната набор 2005, мъже и жени.

Всеки клуб има право на неограничен брой състезатели от всички категории. Плувците може да участват в максимум 4 индивидуални дисциплини плюс щафети.

На 400 м св. стил и 400 м съчетано броят на състезателите е 24-има в 3 серии. В дисциплината 800 м св. стил ще са 16 плувци в 2 серии, класирани по най-добри заявени времена от всички категории.

Клубът организатор запазва правото си да прави наложителни промени, като уведоми своевременно БФПС и всички клубове.

За всяка група и пол първите трима ще бъдат наградени с медали. Парична награда в размер на 200 лв., купа и предметни награди получават победителите, събрали най-голям брой точки по таблицата на международната федерация от 3 дисциплини.

Премия получават и техните треньори.

По същия регламент най-добрите постижения във всички групи ще бъдат наградени с купи, за всеки пол отделно.

Програмата и стартовите списъци ТУК