Йосиф Миладинов ще плува към Париж с тренировки в България

Йосиф Миладинов

Олимпийският финалист и основна фигура в българското плуване – Йосиф Миладинов ще продължи в България подготовката си за игрите в Париж 2024.

Пловдивчанинът ще тренира целогодишно в централизирана лагерна обстановка.

От 2 февруари Миладинов е с националния отбор в Одрин.

Европейският шампион за юноши и втори при мъжете вече няма да плува в Швейцария.

Предприел е промяната заради спада в резултатите след олимпийските игри в Токио, където завърши осми на 100 м бътерфлай.

„Не съм взел това решение от днес за утре. Доста мислих какво трябва да променя. Вярвам, че това е правилната стъпка, с която се надявам да се върна там, където бях преди. Няма да тренирам повече в Швейцария. Целта ще бъде покриване на нормативи за олимпийските игри в Париж“, заяви Миладинов на пресконференция.

Генералният мениджър на националния отбор Кристиян Минковски е провел серия от разговори с Миладинов и в крайна сметка е убедил Миладинов да тренира под негово ръководство.

„С Йосиф сме работили дълго време заедно, познавам го и съм сигурен, че ако продължава да се труди, ще постигне големи успехи“, заяви Минковски минути след получи приза за треньор на месец декември 2022 година в анкетата на пресклуб България.

За отбор №1 с убедителен аванс журналистите посочиха щафетата 4 по 200 м мъже, която в Мелбърн записа първи роден финал на световно първенство на малък басейн.

Минковски допълни, че треньорският щаб е планирал през 2023 година 200 дни централизирана подготовка.

След лагера в Одрин, където са 25 наши плувци, ще има тестове на столичния басейн „Диана“.

През февруари ще има нов сбор за 20 дни.

Снимка: Sportal.bg