Напусна ни без време плувната шампионка Милена Николова

Милена НиколоваБез време, само на 47 години, ни напусна многократната шампионка и национална състезателка по плуване Милена Николова.

Възпитаничката на пловдивската школа, на Локомотив и Анка Дамянидис води дълга битка с коварна болест. До последно показваше висок дух и характер.

Николова почина в Испания – Талавера де ла рейна, където живееше и работеше от години като треньор по плуване. Там е нейното семейство. Майка е на две момичета.

Родена на 16 юли 1975 година, Николова  е от изявените фигури на пловдивското женско плуване, дало гръбнака на националния отбор с набори между 1975 и 1977 г., а сред съотборничките й са Ирина Дамянидис, Илиана Кръстева, Стойка Фурлинска  и др.

Беше специалистка в кроула, плуваше от 100 до 800 м св. стил, но силата й беше в средните и дългите дистанции.

Милена беше национален състезател, участник на балкански и европейски първенства за девойки, на турнир „Дружба“, на континентален железничарски шампионат. Многократна държавна шампионка във всички възрасти бе.

Завърши националната спортна академия „Васил Левски“. Научи стотици деца да плуват и да заобичат синия спорт. Обичаше до последно плуването. Участваше редовно на ветерански състезания преди да се разболее.

Опелото на Милена Николова е било днес 26 май (петък) – в Испания. Поискала е прахът й да разпръснат в морето, там където душата и се чувства най добре и свободна.

Екипът на BGswim.com и Асоциацията на българските плувци изказват дълбоки и искрени съболезнования на близките и приятелите на Милена Николова!

Плувай в свои води в Царството небесно, Милена!