Президентът на Международната федерация по плуване в ледени води гостува в НСА

НСА ледени води

Президентът на Международната асоциация по плуване в ледени води (IISA) Рам Баркай посети Национална спортна академия, където бе приет от ректора проф. Николай Изов, съобщи сайтът на НСА nsa.bg. На срещата с ректораг-н Баркай бе придружен от своята сътрудничка Саманта Уелтън, председателя на БФ Плувни спортове Георги Аврамчев и световния шампион по плуване в ледени води Петър Стойчев, който е и член на УС на БФПС.

Гостите бяха впечатлени от широкия обхват специалности, предлагани от Академията, както и от нейната съвременно оборудвана учебно-спортна база. Ректорът представи различни аспекти от разнообразните дейности, които НСА развива. Той постави акцент върху отличното ниво на подготовка във всички образователни степени, пример за което е и самият Петър Стойчев, постигнал забележителна спортна кариера, паралелно с успешно завършена докторантура в Академията и изпълнявал длъжността служебен министър на младежта и спорта.

От своя страна Рам Баркай изрази благодарност към ръководството на НСА за оказаната подкрепа при популяризиране в България на плуването в ледени води, за което IISA се надява един ден да бъде част от Олимпийските игри. Международната асоциация съществува едва от 15 години, но в нея членуват вече 87 държави, споделиха гостите.