16 рекорда на държавното, ПСК Черно море отново №1

Общо 16 национални рекорда в три възрасти (според БФПС) бяха подобрени на държавното за мъже и жени на столичния „Диана“, ПСК Черно море (Вн) взе трета титла от първенствата през годината досега, а най-важното е, че предвид епидемиологичната обстановка с COVID-19 българските плувни спортове реализираха първенствата си и излъчиха шампионите.

И в протоколите срещу 2020 г. няма да има многоточие.   

 

В шампионата взеха участие 302 състезатели от 46 клуба, при лимит от 12 на тим.

Бе първата от трите олимпийски квалификации за годината.

 

Мина без участието на покрилите норматив „А“ за Токио Антъни Иванов и Йосиф Миладинов, а най-забележително бе плуването на 17-годишния Калоян Левтеров, станал първият българин със слизане под 200 мин. на 200 м гръб – 1:59,48 мин., както и първият под 56 сек. на стотака – 55,77.

 

Състезателят на Жорж Станкович и Славия направи общо 6 поправки в две възрасти на трите дистанции, приближавайки се още до олимпийската си мечта.

 

Пет от останалите 16 рекорда бяха на сметката на ПСК Черно море, по два  индивидуалните на Калина Николаева и Азра Янък (на снимката), а варненският тим продължава да е №1 от 2016 г.

 

Оглави класирането при жените и жените, както и по медали – с 25, 11 от тях златни.

 

Воденият от Никола Петров ПСК Черно море спечели и пет от щафетите – три при дамите и двата микса.

 

 Снимки: swimming.bg, Евгени Цеков и личен архив

Заслужава си да бъде отбелязано и представянето на 18-годишния Благой Панайотов, който триумфира на 200, 800 и 1500 м св. стил, както и на щафетата с Вихрен 4 по 100 м смесена, където скочи на гърба.

 

На 400 м св. стил състезателят на Николай Вакареев е втори.

 

Календарът продължава с международния турнир Black Sea Cup във Варна в края на седмицата.

Резултатите ТУК


Прогресия в резултатите на всички плувци ТУК

 

Класирания и статистиката ТУК

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар