35 години по-късно базата за студентското плуване в София си е същата

 

Преди 35 години във вестник „Студентска трибуна” излиза първият журналистически материал на Николай Кръстев – тогава студент първи курс, специалност „Българска филология” в СУ „Св. Климент Охридски”.

 

Темата на статията, разбира се, е плувна. В материала се прави преглед на възможностите, които имат студентите в София, да се занимават с плуване. Анализът е публикуван в брой 8/24 февруари 1984 г. на в. „Студентска трибуна”.

 

Днес, 35 години по-късно студентине в столицата могат да практикуват плуване на същите места – басейните „Академик”, на Техническия универтитет (бивш ВМЕИ „Ленин”) и „Мадара”…

 

С едно много важно допълнение – пак според материал от 1984 г. на Николай Кръстев във в. „Софийски Университет” по онова време в общостудентското първенство по плуване са стартирали 240 участници от 24 висши учебни заведения, днес в същото състезание са горе-долу наполовина.

 

А отборът на СУ по водна топка през 1984 г. е играл не само в студентската група (тогава е имало такава от 8 отбора), но и в „Б” група на мъжкия шампионат и се е класирал за елита (пак според статия на Николай Кръстев във в. „Софийски университет”.

 

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар