75-годишен силистренец изплува 20 км за рекорд

 

„Винаги съм знаел, че най-големите битки в живота се водят всекидневно в тихите кътчета на душата ни“.

С тези думи 75-годишният плувец Ангел Милков излезе от водата, след като успя да изплува 20 км за забележителните 7 часа 45 минути и 43 секунди.

 

В първия ден на септември, в 7:45 сутринта, след обстоен медицински преглед, беше даден старта на световното постижение, регистрирано в Силистра на 50-метровия открит плувен басейн.

Официалният протокол за спортното постижение направи председателя на Републиканската съдийска колегия Вилислав Цеков.

Приятели и колеги вървяха около басейна, а през последните 5 км в съседния коридор имаше щафета, която да го дърпа, окуражава и мотивира.

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов и бившият треньор на националния отбор по Веселин Суров изплуваха последните 100 м с рекордьора Ангел Милков.

 

Ангел Милков с децата си, които го дърпаха в последните километри

„Първите 8000 м се чувствах много комфортно, след 9-ия км, нещата леко започнаха да се променят. Истинската умора започна да настъпва след 14-тия км. Тогава се изправих пред ново предизвикателство: да преодолея физическата умора и травмата в рамото. Повтарях си многократно, че целият ми досегашен живот е бил подготовка точно за този момент“, заяви Милков.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар