А защо не направим и у нас кула в балон?

 

Изтърколиха се 20 години, откакто басейните под покрив на столичния плувен комплекс „Червено знаме“ не функционират.

 

20 години на тежка работа в немислими условия за колегите, занимаващи се със скокове във вода.

 

При многобройните лагери в чужбина, които правим с нашите състезатели, виждаме откъде идва светлината в тунела, стига някой да завие бушона.

Два страхотни открити басейни за скокове в Риека и в Будапеща се справиха със същия проблем. И от октомври до май поставят балон.

 

Така освен свободното практикуване на скокове, има възможност за плуване и синхронно плуване.

 

Друг е въпросът, че чисто бюрократично някой трябва да прегърне идеята присърце и да се заеме с нещата. Категорично съм на мнение, че по този начин ще се увеличат и децата занимаващи се с този красив спорт. Ще се увеличат клубовете, оттам и конкуренцията.

 

 

Георги Чобанов – най-дейният и идейният в скоковете във вода, търси варианти за справяне с проблемите с базата. Снимка Евгени Цеков

При разговор с колежка от Унгария – Бригита Серба преди месец научих, че в момента си търсят треньор, защото не може физически да се поемат всички деца, трениращи в балона.

 

У нас тази практика е приложена в тениса на корт. Именно в такива съоръжения се провеждат заниманията  през зимните месеци.

 

Защо това не се случи и с плувните спортове?


–––

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар