Алекс и Далия: Изключително мотивиращо е да бъдеш със световния елит!

Александра Атанасова и Далия Пенкова – българските представителки в артистичното (синхронно плуване) в Южна Корея отчетоха като успешен дебюта си на световното първенство при жените.

Състезателките на Галина Георгиева, които вече гледат към държавния отборен шампионат във Варна идната седмица, коментираха пред представянето си.

„Много съм доволна от дебютното ни световно първенство. Успяхме да подобрим личните си резултати. Обстановката е неописуема, изключително мотивиращо е да бъдеш със световния елит. Организацията, атмосферата са невероятни“, заяви Атанасова (на долната снимка вляво).

Далия Пенкова допълни, че са подходили спокойно към световното първенство, тъй като не били натоварени психически с конкретни очаквания.

„Много съм доволна от първото ни участие на световно първенство. Организацията и атмосферата са невероятни. Нямахме кой знае какви очаквания за резултат и класиране, което може би допринесе за спокойствието преди стартовете и удовлетворението накрая от успешното ни представяне. Радвам се, че макар и с малко, показахме по-добър резултат от предните постижения. Сега ни очаква държавното ни отборно първенство във Варна, което ще е и последното състезание за този сезон“, заяви Пенкова.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар