Антъни, Левтеров, Мицин и Янчев се включиха в лагера на плувните национали

национален отбор по плуване 2023

Националният отбор по плуване вече се подготвя в пълен състав на лагера в Бургас, информираха от БФПС. В заниманията в „Парк Арена“ ОЗК се включиха Антъни Иванов, Йордан Янчев, Калоян Левтеров и Петър Мицин.

Тренировките ще продължат до началото на международния турнир „Купата на кмета”, организиран от централата с подкрепата на Община Бургас.

„Подготовката върви много добре. Всички са здрави, което е най-важното и могат да изпълняват заложените тренировъчни натоварвания”, заяви треньорът на националния ни тим Кристиян Минковски.

Той разчита на това, че състезателите, които се включиха в лагера, ще направят много силни резултати в надпреварата, която стартира на 19 май.

„Предстоящото състезание ще бъде много силно, защото заявки за участие са подали спортисти от пет държави. Конкуренцията ще бъде на високо ниво и смятам, че това ще доведе до много добри времена за нашите плувци”, каза още Минковски.

Националният селекционер благодари на Община Бургас и на ръководството на “Парк Арена ОЗК” за предоставените отлични условия за подготовка на неговите възпитаници.

Той изтъкна и ролята на местните клубове, които са подходили с разбиране при изготвяне на графика за ползване на плувния комплекс.