Антъни гледа към нов световен връх

 

Антъни Иванов свърши по изумителен начин работата си на световното първенство по плуване в Будапеща, но продължава да бъде под пара.

 

18-годишният талант от Велико Търново и със закалка от Сандански участва и в третата си дисциплина на шампионата край Дунава, регистрирайки на 100 м бътерфлай 53,66 секунди.

Времето му отреди 41-о място в една от най-конкурентите и плътни дисциплини в плуването.

 

Националният му рекорд е 52,97 секунди – стандарт, който ще му е изходна платформа за атаката на световното първенство за юноши в американския град Индианаполис след три седмици.

За шампионата, който ще се състои от 23-ти до 28-ти август, състезателят на Николай Вакареев и „Вихрен“ (Сандански) е надъхан за титлата.

 

В силната си дисциплина – 200 м бътерфлай. На нея в Будапеща стана осми в света.

С първо време за финала на стотака бътерфлая се класира новата суперзвезда на американското плуване – Каелеб Дрисъл, за когото Антъни каза, че ще е една от звездите на първенството.

 

 

Плува за 50,08 секунди в сутрешната сесия. Полуфиналите се затвори друг американец – Тим Филипс – (51,96 секунди).

 

 

 

Големи емоции за домакините донесе новата звезда на унгарското плуване и познат съперник на Антъни Иванов – 17-годишният Крищоф Милак.

 

Плува за 51,23секунди, което е нов световен рекорд за юноши.

С десето време за полуфиналите (51,55 секунди ) влезе неуморният ас на маджарите Ласло Чех. То е актуалният шампион в дисциплината. Той знае как се стъпва на върха на подиума.

 

 

Василен Димитров, пратеник на BGswim.com в Будапеща


Резултати от пресявките на 100 м бътерфлай мъже

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар