Антъни гледа към САЩ

 

Антъни Иванов плува далеч от възможностите при последния си старт на европейското първенство за мъже и жени в Глазгоу и остана извън полуфиналите на 100 м бътерфлай.

Разочарованието от представянето му на 200 м бътерфлай се отрази и на стотака.

 

Антъни плува далеч над възможностите си за 53,86 сек. и остана 37-и в генералното класиране.

Националният рекорд на състезателя на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) e 52,67 сек. – с повече от секунда по-бързо.

 

Полуфиналите на 100 м бътерфлай затвори с 52,83 сек. полякът Ян Свитковски. Най-бърз в пресявките бе италианецът Пиетро Кодиа – 51,59 сек.

 

Резултатите на 100 м бътерфлай мъже, серии ТУК

„Разочарованието от представянето ми на 200 м бътерфлай повлия и върху останалите ми плувания. Не мога  да ям, да спя. Само се ядосвам. Една тъпа грешка ми попречи да реализирам възможностите си. По отношение на стотака не подходих професионално. Тръгнах добре, но след обръщането не ми се получи“, коментира Антъни пред БНТ HD.

Антъни Иванов в миксзоната за даване на интервюта. Снимка: Радина Жекова, пратеник на БНТ в Глазгоу. Водеща снимка: Евгени Цеков, sportsgallery.eu

Осмият в света при мъжете и трети при юношите допълни, че грешката с банския от Глазгоу ще го държи концентриран и амбициран за олимпийските игри в Токио 2020 г.

От есента започва подготовката си в САЩ, където в Алабама ще започне висшето си образование.

„Все пак в Глазгоу изпълних целта си – финал. Тренировките в САЩ трябва да покажат къде ми е мястото – сред най-добрите на 200 м бътерфлай в света“, допълни Антъни.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар