Антъни и бразилски ас в спор за голямата награда на ‚Бриз’

 

Сблъсъкът между Антъни Иванов и бразилският национал Нелсон Силва ще бъде голямата атракция на третото издание на международния турнир по плуване „Бриз“ в Бургас.

 

Надпреварата ще се състои от 6 до 8 октомври и ще отбележи 20 години от създаването на клуба, организиращ надпреварата в басейна „Меден Рудник“.

Спорът между Антъни Иванов и Нелсон Силва ще бъде за паричната награда по точковата система на ФИНА (Международната федерация по плуване).

Бронзовият ни медалист от световното първенство за юноши и осми при мъжете ще скочи най-вероятно в бътерфлая, но може да се състезава и в гърба, където е силен 30-годишният южноамериканец.

Самият Силва е един най-ярките състезатели в историята на бразилското плуване. Има сребърни медали на 100 и 200 м гръб на Световната купа. На сметката си е записал десетки национални рекорди.

 

 

Третото издание на турнир „Бриз“ се очертава като най-силното на клубно ниво у нас през последния четвърт век, тъй като освен част от изявените български състезатели ще стартират с 26 плувци (юноши и девойки) от водещия турски тим „Галатасарай“.

 

Ще се състезават и хървати.

 

Възрастовите групи ще  са четири – от родени през 2001 г. и по-големи до набор 2008 г.

 

За състезателите с най-силни постижения премията ще бъде 150 евро. Вторият и третият резултат ще а съответно 100 и 50 евро.

Ще има над 300 предметни награди от световни марки и – артикули за плуване, козметика. За най-добрите ще има ваучери за уикенд за двама по родното Черноморие.

„Плуването обединява. Това ще се стремим да докажем за втора година поред с провеждането на серия на хора с увреждания, които ще плуват в началото на турнира. Мотото на надпреварата е 20 години „Бриз“, клубът е създаден 1997 г. от Соня и Стоян Стойчеви“, заяви пред BGswim.com съорганизаторът Янчо Стойчев.

 

Домакините ще подсигурят и картина през всичките състезателни полудни, която ще бъде излъчвана и по BGswim.com.

 

След миналогодишното смайващо изпълнение на Габи Йорданова – представителката ни в детската „Евровизия“, тази година националния химн отново ще изпълни популярна певица – Сантра.

 

Турнирът е от календара на БФПС и ЛЕН (Европейската лига по плуване), а BGswim.com ще се опита да подсигури картина.

 

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар