Антъни: И да бях пропуснал 50-те, нямаше да компенсирам тези 12 стотни

 


Антъни Иванов е категоричен, че дори да си беше спестил плуването на 50 м бътерфлай, е нямало как да компенсира 12-те стотни, които го разделиха от бронзовия медал на европейското първенство на малък басейн в Казан.

 

В коронната си дисциплина 200 м бътерфлай състезателят на ПСК Черно море завърши четвърти с 1:51,93 мин.

 

Държавният му рекорд е 1:51,81 мин. от декември 2018 г.

 

В полуфиналите на 50 м бътерфлай, половин час след финала на двестатака, Антъни остана 16-и с 23,16 сек.

 

В подборните серии подобри националния рекорд в дисциплината с 23,14 сек.

 

„Дори да бях пропуснал сериите на 50 м, нямаше да мога да компенсирам тези 12 стотни за бронза. Абсолютно, не. Умората си е натрупана. Истината е, че това състезание го минах тренировъчно, сподели Иванов пред BGswim.com. – Доволен съм от всички плувания при положение, че бях на състезание миналият петък и събота и не съм почивал или заострял за това европейско. Не искам да се оправдавам въобще, дори напротив. Изненадах се от себе си и от тези плувания.“

 

Иванов все още не знае на кои дисциплини ще плува на световното първенство на малък басейн в Абу Даби идният месец (14-19 декември).

 

Най-вероятно ще изкара подготовката без да почива, тренирайки на пълни обороти.

 

В страницата си във Фейсбук Иванов обяви, че с треньора му в американския университет Верджиния Тех – Серхио Лопес, се цели в състезанията на ярдов басейн до края на март месец догодина.

„Много благодаря на всички за подкрепата. Изненадах се от тези плувания. Не очаквах да плувам толкова добре и да подобрявам рекорди в момента при положение, че миналият уикенд имах състезание в САЩ и плувах 6 дисциплини за 2 дни. Моят ден ще дойде и ще съм готов да взема това, което ми се полага. На всички негативни хора, които ме плюят искам да задам два въпроса. Ако вашите деца бяха на мое място, щяхте ли да се обръщате към тях с такива грозни думи? А ако някой друг се обръщаше щеше ли да ви е приятно? Бъдете живи и здрави. Аз няма да спра до тук“, написа Иванов.

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Вашият коментар