Антъни и Диана с по 5 титли

 

Диана Петкова и Антъни Иванов взеха по пет титли, а последният състезателен ден на държавното първенство по плуване за мъже и  жени мина под знака на Сандански, след като четири от титлите на столичния басейн „Диана“ отидоха към югозападния град.

Фаворитите не допуснаха изненада в закриващата сесия, в която взеха участие и състезатели от Република Северна Македзония, Турция и Хърватия. .

Диана Петкова от пловдивския Спринт е с най-много индивидуални титли от българските плувци. В неделния ден възпитаничката на Ботко Трендафилов записа златен дубъл.

Петкова триумфира първо на 50 м бруст с 32,76 сек.

Взе и кралската дисциплина на 100 м св. стил с 56,78. Втора е Бояна Кирчева (ПСК Черно море, Варна) с 57,60, а трета е Севал Косеоглу (Турция) с 59,07.  

Петкова взе титлите още на 50 м св. стил, 100 м бруст и 200 м съчетано.

Антъни Иванов очаквано не допусна изненада на 50 м бътерфлай, завършвайки първи за 24,58 сек.

После остави солиден аванс на младия кроулист Йордан Пашалийски за победата на Вихрен (Сандански) на щафетата 4 по 100 м съчетано – 3:55,40 мин.

Така титлата остана в зеления клуб, който миналата година записа национален рекорд.

Антъни стана шампион още на 100 и 200 м бътерфлай, както и на 100 м св. стил.

Брустовият пост на смесената щафета плува другият ни участник на световното първенство в Южна Корея – Любомир Епитропов. Той триумфира на 200 м с 2:17,10 мин.

 

Асът на ПК Сандански Йордан Янчев остана на четири стотни от националния си рекорд на 200 м св. стил, пипайки панела на измервателната уредба за 1:49,63 мин.

Резултатите ТУК

Прогресия в резултатите на всички състезатели

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар