Антъни и Епитропов гонят олимпийски норматив в САЩ

 

Антъни Иванов и подгласникът му в класацията за най-добър български плувец – Любомир Епитропов, ще направят първи опит за покриване на олимпийски норматив в САЩ.

Първоначалното намерение на треньора им Николай Вакареев беше да се пробват на пролетния открит държавен шампионат в София през април.

Ангажиментите на Иванов и Епитропов към университетите им, съответно на Вирджиния Тех и на Източна Каролина, обаче не им позволяват да се завърнат у нас преди месец май.

Вакареев уточни за BGswim.com, че тепърва ще се търси подходящ турнир под шапката на ФИНА (Международната федерация по плувни спортове).

При това състезанието трябва да бъде съгласувано с програмите на университетите на Иванов и Епитропов.

„Адаптацията на Антъни и Любо към системата на тренировки в САЩ върви добре. Все още привикват към по-късия ярдов басейн, на който загребванията са по-малко, а скоростта по-голяма. Тренировките като брой на седмица са по-малко – десетина, в България средно по 12. Работи се много за обща физическа подготовка, но не с щанги, а с медицинска топка и собствено тегло. Справят се отлично с учебните предмети, Антъни показва талант и в актьорското майсторство, което също е част от академичната програма“, заяви Вакареев.

Спецът от Вихрен (Сандански) бе избран за треньор №1 за месец декември в анкетата на пресклуб „България“, заради световния финал на Антъни Иванов на първенството на малък басейн в Китай.

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар