Антъни и Габи с открит урок за децата в Стара Загора

 

Най-добрият български плувец – Антъни Иванов и многократната държавна шампионка Габриела Георгиева ще изнесат открит урок за децата и състезателите в Стара Загора.

 

Инициативата е на местния клуб Траяна, организиращ традиционния турнир „Руси Русев“, който ще се състои от петък до неделя.

Откритият урок е съгласуван с БФПС и генералният мениджър на представителните отбори Кристиян Минковски и ще се състои днес от 16,00 ч.

Преди това ще посетят и ще посетят и спортното училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора. Също и детска градина, в която има плувен басейн и където около 140 деца се занимават с начално обучение.

„Тези инициативи, организирани от нашия клуб, са с цел да популяризираме плуването като спорт в Стара Загора. В тази връзка ще бъде и срещата в петък на Антъни, Габриела, г-н Минковски и генералния секретар на БФПС Таня Богомилова с кмета на Стара Загора Живко Тодоров и представители на местната власт. Благодарение на общината бе ремонтиран басейнът и с нейната подкрепа ще се проведе турнирът „Руси Русев“, заяви Стефан Вачев – старши треньор на Траяна и мотор по организацията на надпреварата.

Габриела Георгиева

 

Сред другите плувни асове ще са Лъчезар Шумков, Петър Божилов, Диана Петкова. Възрастовите групи ще са три.

Възрастите ще бъдат три, а най-малките плувци ще са родените през 2003 г.

Състезателите с най-добри постижения по точковата система на ФИНА ще получат по 150 евро. Вторите 100, третите 50.

 

Треньорите на отличниците ще си тръгнат със 100 евро.

Официалното откриване е в събота (28 октомври) от 16:30 часа.

Състезателите ще имат възможност по време на състезанието да ползват за разгрявка и другия басейн, получен от преполовяването на 50-метровия.

Ще има специални стюарди, които да координират движението там, допускайки само плувци по предназначение.

„Амбицията ни е този турнир да представи Стара Загора като модерен център на плуването с обновения басейн. Не гоним бройка на участниците, а добри постижения, рекорди и качество на състезанието. То да даде възможност добрите плувци да е изявят. За пръв път ще работи и електронна измервателна уредба“, допълни Вачев.

Допълни, че амбицията в дългосрочен план е басейнът и прилежащата база да бъдат използвани за тренировъчни кампове, семинари и изобщо като място, където да се повдига нивото на българското плуване.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар