Антъни и Любо подгряха за важните стартове на световното (видео)

 

Антъни Иванов и Любомир Епитропов откриха българското участие в плувния басейн на световното първенство в Южна Корея, подгрявайки за важните си дисциплини.

За 20-годишните търновци, състезатели на Вихрен (Сандански), стартовете им на 50 м бътерфлай и 100 м бруст бяха за навлизане в състезанието и сваляне на напрежението.

https://www.youtube.com/watch?v=CJcn85bEswo

Антъни направи плуване над 24 секунди, завършвайки 40-и с 24,28 сек.

Във вторник са пресвките в най-важната му дисциплина – 200 м бътерфлай, на която стана осми в Будапеща преди 2 години.

Най-бързи в пресявките на 50 м бътерфлай с еднакви времена бяха американецът Каелъб Дресъл и  украинецът Андрий Говоров – 22,84 сек.

Полуфиналът с 23,63 затвори полякът Конрад Черняк.

Дебютантът Епитропов, който е също състезател на Николай Вакареев, плува с 1 стотна под заявеното си време на 100 м бруст – 1:02,04 мин. 

Завърши на 40-о място.

 

За Епитропов 200-ата също е най-важната дисциплина, ще е в четвъртък.

Треньорът Вакареев заяви, че приоритетна цел е подобряването на националния рекорд на Михаил Александров 2:11,94 мин., който е в зоната на покриването на олимпийски норматив „А“.

 

Полуфиналите на 100 м бруст с 59,75 мин. затвори литовецът Андриус Сидлаускас.

Най-бърз в подборните сериите на 100 м бруст е олимпийският и световен шампион, както и рекордьор от Англия Адам Пийти – с 57,59 сек.

 

Четири от осемте дисциплини, които бяха в сутрешната сесия на първия състезателен ден, ще имат финали – 400 м св. стил мъже и жени и щафетите 4 по 100 м св. стил.

Резултатите ТУК

 

Записи на отделните стартове

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар